Vis eens uit een andere vijver: workshop voor organisaties en bedrijven

WIST JE DAT…

... bedrijven die volop inzetten op een inclusieve werkvloer een groeimarge kennen van 36%? Ze hebben een voorsprong in de war for talent, innoveren meer, hebben minder conflicten op de werkvloer, én diversifiëren hun klantenbestand!

VRIJWILLIGERSWERK ALS HEFBOOM

Bij Refu Interim zoeken we vrijwilligerswerk voor mensen die nieuw zijn in België. Ontstaan tijdens een zotte zomer op de Gentse Feesten, en doorgegroeid tot een vaste waarde voor nieuwkomers en vrijwilligersorganisaties over heel Vlaanderen.

Want vrijwilligerswerk is een hefboom naar écht werk: nieuwkomers versterken hun CV door talenten in te zetten en te tonen, leren Belgische arbeidsattitudes kennen en vergroten hun professioneel netwerk.

Maar de kloof tussen getalenteerde nieuwkomers en werkgevers op zoek naar talent blijft veel te groot. Daarom ontwikkelden wij samen mét nieuwkomers een workshop die beide partijen dichter bij elkaar brengt. No nonsense, met veel humor, en zonder met de vinger te wijzen.

INCLUSIE IS GEEN ROCKET SCIENCE

Dankzij onze jarenlange praktijkervaring verworven we heel wat expertise in diversiteit & inclusie. Die delen we graag in de Vis eens uit een andere Vijver workshop. Verwacht geen theoretische uiteenzetting, maar concrete en behapbare tips & tricks om je werkvloer inclusiever te maken.

Foto’s door Soheil Mahmoudi

WORKSHOP: VIS EENS UIT EEN ANDERE VIJVER

In de workshop werk je samen met nieuwkomers. Deze ervaringsdeskundigen laten je ondervinden wat inclusiever werken écht betekent. Zitten en luisteren hoort daar niet bij, confrontatie en inleving des te meer.

Met veel humor leggen nieuwkomers de blinde vlekken van je werkvloer bloot. Met de eye openers uit deze workshop, wordt het eenvoudiger om je intern draagvlak te vergroten. En heb je de tools in handen om je rekruteringsprocessen en werkvloer inclusiever en diverser te maken.

De focus ligt op:

  • Inclusief werven en selecteren

  • (Onzichtbare) drempels in rekruteringsprocessen

  • Belang van een inclusief taal- en onthaalbeleid

  • Inclusieve versus diverse werkvloeren: what’s in a name

GOESTING OM TE KOMEN VISSEN?

Vraag (via onderstaand formulier) een workshop aan voor uw organisatie.

  • De workshop gaan telkens door in: Kammerstraat 19, 9000 Gent

  • Duur: 13h30-17h (pauze inbegrepen)

  • Beleving en uitwisseling staan voorop! Per workshop zijn er max. 12 deelnemers

  • Kostprijs: 250€ per persoon (incl. btw). Met je bijdrage ondersteun je onze projecten voor nieuwkomers om een job te vinden die aansluit bij hun talenten en expertise. Benieuwd?

Wil je deze workshop graag boeken met je team op een ander moment of locatie? Neem contact op met nathalie@refuinterim.be

Een voorsmaakje:

Previous
Previous

Vacature: zet jij Refu Interim Brussel op de kaart?

Next
Next

Refu Interim wint de Prijs van de Gelijkheid 2023!